Als een bedrijf een incasso advocaat inschakelt; hoe werkt dat?

Als een bedrijf een incasso advocaat inschakelt; hoe werkt dat?

 Een incasso advocaat kan je helpen wanneer je problemen hebt met een andere partij die jouw factuur niet wilt betalen. Je wilt dit graag krijgen van de tegenpartij en niet nog extra geld hoeven te betalen aan een advocaat. Gelukkig zijn hier dingen op verzonnen en kan een incasso advocaat jou goed helpen. Dit is door alle werkzaamheden die deze advocaat mag verrichten. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel verder.

 De werkzaamheden van een incasso advocaat

Incasso advocaten hebben veel verschillende werkzaamheden, hun werk zal dus niet snel saai worden. Hun werkzaamheden beginnen eigenlijk altijd op hetzelfde punt. Het begin is het aanmanen en sommeren van een schuldenaar. Vaak doet de advocaat dit niet zelf maar een van de medewerkers, de advocaat is wel de persoon die deze vordering zal bekijken.

Aan de hand van de vordering zal de advocaat beslissen wat het vervolgtraject zal worden. Soms kiest de schuldenaar ervoor om nog steeds niet te betalen, dan kan er worden gekozen om de schuldenaar te dagvaarden. Boven een bepaald bedrag is het zelfs verplicht voor de incasso advocaat om dit proces te vertegenwoordigen, dit bedrag is boven de € 25000,-. Met deze grote bedragen kan het handig zijn om een incassobureau in te schakelen met een incasso advocaat.

Het is handig om een advocaat in te schakelen in dit soort gevallen ook onder het bedrag van € 25.000, – . dit omdat advocaten veel juridische kennis hebben. Deze kennis is vaak nodig om te winnen, wanneer deze procedure bij de rechter voor zijn neus ligt.

Er bestaan zelfs zaken dat de schuldenaar na een rechtszaak nog niet betaald. Wanneer dit het geval is zal de advocaat dit vonnis executeren. Dit kan alleen als dit al in de dagvaarding is gezet door de advocaat. Er kunnen dan spullen in beslag worden genomen van de schuldenaar.

Een incasso advocaat voor een bedrijf

Incasso advocaten houden zich vooral bezig met zaken bij bedrijven. Een incassobureau Amersfoort houdt zich vooral bezig met consumenten. Advocaten hebben vaak meer invloed en werkzaamheden in een zaak dan een incassobureau, dit zegt niet dat een incasso advocaat zich afsluit van consumenten. Zij zullen ook zaken aan nemen van consumenten. Advocaten kunnen ook met een no cure no pay model te werk gaan.

Er zijn 3 partijen die kunnen helpen bij een incassotraject. Dit zijn de incasso advocaten, gerechtsdeurwaarder en incassobureau. Echter is een incasso advocaat de enige partij die zich bezighoudt met incassotrajecten van bedrijven. Een advocaat heeft zelfs rechten om een faillissementsaanvraag te doen. Veel voordelen voor een bedrijf dus om een advocaat in te schakelen.

No cure no pay model bij een incasso advocaat

Veel mensen denken dat een incasso advocaat erg duur is, echter valt dit mee vooral als er gewerkt wordt met het no cure no pay model. Als de advocaat/ het bureau niks incasseren bij de ander hoef jij als bedrijf niks te betalen. Het enige wat je kan betalen is een basiskosten bedrag, dit zal ongeveer € 75,- zijn.

Vaak is het ook nog dat de debiteur die jouw factuur moet betalen ook de kosten krijgt van de incasso advocaat. Dit is zo geregeld omdat het niet jouw schuld is dat er iemand in geschakeld moet worden maar de schuld van de schuldenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *